Szakfelelős: Dr. Hermann Tamás adjunktus, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ

Dékáni Titkárság: Szegleti Csaba tanulmányi titkár
Cím: 8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Tel: (83) 545-190 Fax: (83) 545-200
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képzés időtartama:

2 félév

Jelentkezési határidő:

Minden évben őszi félévi kezdéssel. Augusztus 31., illetve az ezt követő beiratkozási hét vége.

A jelentkezés feltétele

Természettudományi képzési területen alapképzésben (BSc), vagy főiskolai szintű képzésben szerzett oklevél, vagy annál magasabb szintű szakképzettség. Kérjük, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési laphoz mellékelje a diplomája másolatát, és egy fél oldalas motivációs levelet is. A jelentkezést elektronikus formában is elfogadjuk.

Ideális jelentkező

Mezőgazdasági üzemek, szaktanácsadók, szakigazgatási szervek munkatársai, akik a jövő mezőgazdaságának irányításával, művelésével, kiszolgálásával szeretnének foglalkozni.

Elhelyezkedési lehetőségek

GAZDÁLKODÓK A precíziós gazdálkodási ismeretekre mindenkinek szüksége lesz, aki biztosítani akarja a gazdasága jövőjét. Sok gazdaságban gyűlnek a precíziós adatok, de nincs aki értelmezze azokat. A szolgáltatók és szolgáltatások köre is rohamosan bővül ezen a területen. A jó szakemberek érteni akarják a földjeiken lejátszódó folyamatokat, és biztos kézzel akarnak választani a szolgáltatók ajánlatból, és ezt nálunk megtanulhatják.

SZOLGÁLTATÓK A sikeres precíziós szolgáltatóknak meg kell tanulniuk a gazdák fejével gondolkodni, mert a jobb megértés jobb szolgáltatáshoz, és növekvő értékesítéshez vezet, ezért érdemes hozzánk fordulniuk.

SZAKIGAZGATÁS A szakigazgatásban is fel kell készülni a támogatások csökkenésének időszakára, amikor sokkal inkább piaci körülmények között kell a gazdálkodóknak működniük, és ehhez a szabályozási feltételeket meg kell teremteni. Ehhez érteni kell a precíziós gazdálkodás folyamatait is, amit nálunk tökéletesen el lehet sajátítani.

A képzés célja

A képzés kimondottan gyakorlat orientált és az agronómiai szempontokat helyezi előtérbe. Végzés után a szaktanácsadók pontosan érteni fogják, milyen adatok, mire és hogyan használhatók a precíziós gazdálkodásban. Készség szinten ismerik és használják az adatgyűjtéshez és feldolgozásukhoz szükséges eszközöket, programokat, és világos koncepcióval rendelkeznek a termésoptimalizálási stratégiák megalkotásához.

Letöltés: