Szakfelelős: Dr. Kocsis László egyetemi tanár, tanszékvezető

További információ

Dékáni Titkárság: Szegleti Csaba tanulmányi titkár
Cím: 8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Tel: (83) 545-190 Fax: (83) 545.200
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képzés időtartama: 4 félév

Jelentkezési határidő: Tavaszi félévi kezdéssel január 15., őszi félévi kezdéssel. augusztus 31.

A jelentkezés feltétele

Az agrár képzési terület alapképzési szakjain (BSc vagy főiskolai szintű képzés) megszerzett mérnöki oklevéllel rendelkezők vehetnek részt, továbbá a műszaki képzési terület alapképzési szakjai közül a biomérnöki, vegyészmérnöki vagy gépészmérnöki alapképzési szakon végzettek.

Ideális jelentkező

Azoknak ajánljuk a képzést, akik jelenleg is szőlőtermesztésben, borászatban dolgoznak, vagy ilyen területen szeretnének a jövőben elhelyezkedni, vállalkozni. Munkájukat a szakmai igényesség, a mérnöki szellemiségből eredő tárgyilagosság jellemzi, belső igényt és késztetést éreznek a legújabb szakma specifikus elméleti és gyakorlati ismeretek követésére és annak a saját szakmai munkában történő alkalmazására.

Elhelyezkedési lehetőségek

A szakon végzettek saját gazdaság kialakítását tervezhetik, továbbfejleszthetik jelenlegi vállalkozásukat. Lehetőségük nyílik hazai nagy felületen gazdálkodó vállalkozásokban termelésirányítói munkakör betöltésére mind a szőlőtermesztésben, mind a borászatokban.

A képzés célja

A szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerjék a világ és hazánk szőlő- és bortermelésének helyzetét, közigazgatási, jogi szabályozását, a szőlőtermesztés biológiai alapjait, a termesztést befolyásoló ökológiai tényezőket, a termesztéstechnológia elméletét és korszerű módszereit. Elsajátítsák a szőlőfeldolgozás, a borkészítés- és kezelés, tárolás, palackozás kémiai, mikrobiológiai, technológiai alapjait, módszereit, műveleteit és gépeit. Megismerjék a gazdaságos és hatékony termelést elősegítő gazdálkodási, pénzügyi összefüggéseket, a termékértékesítés, bormarketing speciális kérdéseit, feltételrendszerét és gyakorlatát.

Letöltés:

Összefoglaló tájékoztató: